ТОП-5 прийомів, щоб зробити темний котедж світліше 06/08/2019

До списку новин
ТОП-5 прийомів, щоб зробити темний котедж світліше

Котеджи – один з найбільш дорогих типів нерухомості. Навіть невеликі по площі будинки обходяться в 2-3 рази дорожче стандартної квартири класу економ та покупцям доводиться вкладати значні суми. А якщо у інвестора обмежена сума на придбання житла або хочеться зберегти частину грошей на ремонт, доводиться йти на компроміси.

Звичайно люди жертвують несуттєвими критеріями, які не мають відношення до якості будівлі або матеріалам, які використовувалися. Наприклад, при підборі котеджу у котеджному містечку клієнти зберігають гроші на плануванні, кількості вікон або розташуванні будинку. У цій статті поговоримо про те, як зробити темний котедж світліше за допомогою 5 діючих рішень.

Панорамні та широкі вікна

Використання віконних конструкцій від підлоги до стелі дозволяє краще освітлювати приміщення незалежно від пори року. А оскільки у будинок буде проникати більше сонячних променів, то котедж буде видаватися членам родини і гостям більш світлим. Подібний прийом особливо часто використовується для будинків або кімнат, розташованих на північній, східній і північно-східній стороні. У них денне світло активно проникає тільки у першій половині дня, у решта часу сонце перебуває на південно-західній стороні.

Якщо заздалегідь не вгадати можливі складності, то взимку будуть йти космічні рахунки за електроенергію або прийдеться миритися з потемками. Також незайвим буде утеплення відкосів за допомогою сучасних матеріалів або установка теплої підлоги. Інакше у холоди будинок буде втрачати на 30-40% більше тепла, з'являться протяги, цвіль або плями конденсату на стінах.

Дзеркала, дзеркальні інсталяції та вставки

Ще одне цікаве рішення, яке створить додаткову поверхню для відбиття штучного і денного світла – дзеркала. Необов'язково розвішувати дзеркальні панелі по всьому периметру і навіть на стелі, щоб зробити котедж світліше. По-перше, це дорого та в одному місті знайти потрібну кількість панелей буде нереально. А по-друге, прийдеться ретельніше доглядати за інтер'єром і протирати ледве чи не кожну цятку. Досить встановити кілька дзеркал різного розміру по всьому будинку, уже після цього приміщення стануть набагато приємнішим для очей.

Найпростіший прийом із дзеркалами: встановити кілька великих дзеркальних панелей на саму темну стіну у кімнаті, вибирати шафи із дзеркальними стулками або вибирати для інтер'єру дверні полотна із вже вбудованими дзеркальними вставками. Рішення складніше – вибирати для декору інтер'єру дзеркала середнього і маленького діаметра, вибирати дзеркальні фігурки та меблі. Ще для сучасних котеджів можна використовувати наступне: уздовж однієї або декількох стін чергувати панелі з дерева або бамбука з тонкими, але довгими, дзеркальними вставками. Доглядати за такою інсталяцією куди простіше.

Меблі та елементи декору зі скла

Вдосталь дерев'яних шаф, величезні крісла та двометрові обідні столи надають оформленню будинку більш похмурий вид. Нівелювати відчуття, особливо в темному будинку або кімнаті, можна за допомогою стилю мінімалізм або при використанні меблів зі скла. Досить замінити меблеву стінку з дерева металевою зі скляними полками, інтер'єр відразу ж стане більш приємним і повітряним.

Також у їдальні або на кухні можна використовувати стіл зі скляною поверхнею, а класичні стільці, крісла і табурети замінити напівпрозорими. Вони звичайно виконані з міцного полімеру або пластику, який згодом не темніє та витримує серйозне навантаження. При цьому напівпрозорі меблі легко пропускають світло та буквально зливаються з навколишнім оточенням.

Світлі відтінки в інтер'єрі та меблів

Світлі і чисті відтінки теж створюють позитивний ефект, перетворюючи темні приміщення в максимально світлі і приємні. Звичайно білий, бежевий, ясно-сірий або молочний кольори використовують для розширення простору у малогабаритних квартирах. Однак і в котеджах подібне рішення відмінно працює.

У котеджах, розташованих у північних регіонах, найкраще для оздоблення інтер'єру вибирати максимально світлі меблі, елементи декору та оброблення поверхонь. Додати колір завжди можна за допомогою освітлювальних приладів, невеликих килимків, рамок і іншої дрібниць.

Прийом зі світлими відтінками працює не тільки в інтер'єрі Прованс, хай-тек, мінімалізм або Скандинавія. Його легко впровадити в стиль лофт, еко і навіть кантрі. Досить замінити червону цеглу білою клінкерною, використовувати більш світлі тканини і деревину, а також замінити мисливські картини в товстих рамах спокійними ескізами.

Глянсові поверхні

За аналогією зі склом і дзеркалом глянсове покриття відмінне відбиває світло, предмети інтер'єру та сяйво штучних ламп. Якщо у вас немає маленьких дітей, то можна використовувати глянсову керамічну плитку для підлоги. Краще вибирати натуральні відтінки і кольору, відмовившись від чорного, темно-синього, графітного або інших насичених відтінків. Вони можуть створити у темному котеджі зворотній ефект, а ще вкрай складні у догляді. На темних поверхнях, особливо глянсових, сильніше помітні забруднення, сліди від води, подряпини і т.д.

Ще позитивно на освітленості будинку може позначитися глянсова натяжна стеля. Як і глянсова керамічна плитка, подібний тип стелі добре відбиває навколишній простір і світло. При виборі полотна всіх доступних світлих відтінків, можна добитися прекрасного результату і витратити мінімум грошей. На відміну від багатьох інших типів стель, натяжні не вимагають вирівнювання та навіть приховують усі недоліки чорнового ремонту. Та й коштують вони недорого, навіть із урахуванням установки по периметру спотів, світлодіодного підсвічування та люстр.

 

Вас також може зацікавити:

Який варіант оздоблення котеджу найкращий і чому?

Якими матеріалами краще облицювати котедж

Які котеджі завжди залишаються у тренді: висновки експертів

Різновиди котеджів. Що краще вибрати

Облаштування прибудинкової території котеджу: інструкція для власників

В рамках виставки пройде 2-денна конференція, на якій виступлять понад 30 спікерів з більш ніж 20 країн світу
Міжнародна виставка дачного благоустрою та банної індустрії
З 16 по 17 лютого 2022 року у Міжнародному виставковому центрі пройде найбільша виставка нерухомості в Україні