Плюси та мінуси котеджа у води 26/02/2019

До списку новин
Плюси та мінуси котеджа у води

На перший погляд може показатися, що нерухомість у водойми має тільки плюси. Можна отримати відмінний панорамний вид, насолоджуватися відпочинком, проводити час на березі у будь-яку пору року. Але котеджі у водойм мають і недоліки. Розберемо всі плюси та мінуси заміського будинку у статті.

Сучасні проекти котеджних містечок звичайно розміщаються біля лісової зони. Саме така нерухомість користується попитом серед інвесторів, які готові платити за сусідство із хвойним або листяним лісом. З розвитком агломерацій тенденція лише посилюється. Однак існує категорія покупців, що шукають інший тип житла. Вони готові інвестувати у будівництво будинку біля води.

До основних плюсів такої нерухомості варто віднести чудовий вид і природню красу навколо. Власники котеджів можуть купатися у водоймі цілий рік і відпочивати на обладнаному пляжі все літо. Для цього навіть немає необхідності витрачати час на поїздки. Також життя біля озера або річки дозволить насолоджуватися рибним ловом. Багато котеджних містечок мають відповідну інфраструктуру, наприклад, магазини, пірси, клуби. Нерідко біля водойм розміщаються прокатні пункти, де можна орендувати не тільки звичайний човен, але й компактну яхту або вітрильник.

До суттєвих мінусів варто віднести ризик затоплення у результаті сильних дощів. Якщо котедж розташований занадто близько до води така ймовірність збільшується під час повіддя. Ще одним недоліком є висока вартість земельних ділянок під будівництво або готова капітальна нерухомість. Високий статус будинку у води прямо відбивається на підсумковій ціні нерухомості. Більша частина котеджів відноситься до бізнес та еліт-класу, а економ варіанти практично не зустрічаються. Ділянки у берегової лінії стоять на третину дорожче, ніж аналогічні у глибині селища.

При покупці об'єктів у берегової лінії слід уважно перевірити всі документи. На законодавчому рівні закріплена норма про ширину водоохоронної зони. Вона може становити до 100 метрів від берега. При цьому на великих водоймищах (де високий ризик підтоплення) ширина досягає 300 метрів. Будь-яке будівництво у цій зоні заборонене.

 

Вас також може зацікавити:

Авторський або типовий проект будинку: що вигідніше

Різновиди котеджів. Що краще вибрати

Як правильно вибрати котедж для родини: ТОП-5 порад

Облаштування прибудинкової території котеджу: інструкція для власників

Заміська нерухомість: переваги та недоліки

В рамках виставки пройде 2-денна конференція, на якій виступлять понад 30 спікерів з більш ніж 20 країн світу
Міжнародна виставка дачного благоустрою та банної індустрії
З 16 по 17 лютого 2022 року у Міжнародному виставковому центрі пройде найбільша виставка нерухомості в Україні