Заміська нерухомість: переваги та недоліки 28/05/2019

До списку новин
Заміська нерухомість: переваги та недоліки

Міські мешканці все частіше прагнуть змінити квартиру у гучному районі на більш спокійне житло. І звичайно їх вибір падає на варіанти, які розташовані серед високих дерев, ближче до водойм та природи. Така зміна обстановки асоціюється у покупців з гармонією і тишею. Ось чому попит на заміське житло став настільки великий.

До числа заміської нерухомості відносяться такі типи:

  • котеджі;
  • дуплекси;
  • таунхауси;
  • квадрохауси.

Чому заміське будівництво швидко набирає популярність

Мешканці міських квартир успішно переймають європейців. Мешканці Європи у своїй більшості не звикли до нерухомості типу «місто у місті», де все необхідне перебуває під рукою, та інфраструктура відмінно розвинена. Вони вибирають відокремлені проекти у селах і далеко за рисою мегаполіса.

Повноцінні мікрорайони з дитсадками, школами та ТЦ на території люблять тільки у нас. Від забудовників подібні проекти вимагають серйозного фінансування і ризикують не окупитися. Через це девелопери намагаються розширити ринок і надають клієнтам можливість вирватися за межі задушливих мільйонників.

При цьому котеджні містечка однаково розташовуються поруч із великими містами. А для надання максимального вибору покупцям, компанії забудовують територію різними будівлями. Якщо клієнту подобається локація, йому не прийдеться йти на компроміс. Багато забудовників відразу ж зводять на території котеджі, таунхауси та дуплекси.

Розмірене життя та сприятливе екологічна обстановка

Оскільки одним із плюсів проживання замістом є близькість до природи, то в окрузі завжди панує сприятлива екологія. Девелопери навмисно вибирають для початку будівництва місцевості, відділені від промзон, заводів або великих магістралей. Це дозволяє власникам подібного житла у будь-яку пору року насолоджуватися мальовничим пейзажами, бездоганно чистим повітрям і співом птахів. У такій атмосфері приємно проводити час із родиною, відпочивати після важкого робочого тижня і відновлювати сили. 

Приваблива архітектурна композиція та сучасні технології

Незважаючи на доступність заміських об'єктів, компанії використовують у роботі сучасні матеріали і технології. При проектуванні фахівці опираються на останні тенденції у будівництві, продумують оптимальний варіант для збереження тепла та безпеки. Дорожчі котеджні містечка доповнюються необхідної для життя інфраструктурою. В окрузі з'являються магазини, тренажерні зали, ігрові майданчики для дітей і т.д. Відмінностей від звичного міського житла у цьому плані майже немає.

Крім того, проекти зводять за індивідуальним планом, отримують нестандартне планування та видаються власникам більш затишними. На будівництво при цьому у забудовника йде куди менше часу, та клієнти отримують довгоочікувану житлову площу швидше. Якщо людина живе на орендованій квартирі або з родичами, висока швидкість зведення дозволить заощадити гроші і допоможе не жертвувати особистою зручністю.

Охоронювана територія та безпроблемне паркування

Сучасні котеджні містечка часто знаходяться під цілодобовою охороною, оснащуються шлагбаумом і системою відеоспостереження. Це підвищує рівень безпеки мешканців та захищає їх від непроханих гостей, зловмисників, бродяг. Також у власників нерухомості припиняється головний біль, пов'язаний з паркуванням особистого транспортного засобу.

Більш доступна ціна на житло

Далеко не всі коттеджі відрізняються невисокою вартістю за 1 м2. Як і завжди, на ціну серйозно впливає клас забудови. Однак, якщо порівнювати вартість житлових метрів у ЖК із аналогічними умовами у межах міста та околицях, усе говорить на користь заміського будинку. Із цієї причини покупці зможуть у кілька разів поліпшити умови життя, але їм не потрібно переплачувати за високий клас проекта.

Мінуси заміського житла

Хоча у заміській нерухомості маса переваг, без мінусів теж не обійшлося. Вам слід заздалегідь знати про можливі недоліки і ретельно зважувати за і проти.

Недоліки заміського житла:

  • велика відстань до міста і недостатньо розвинене транспортне сполучення, тут не обійтися без особистого автомобіля; 
  • слаборозвинена інфраструктура – поблизу часто немає шкіл, лікарень, дитячих садків та інших звичних міському жителю закладів (банків, кафе, супермаркетів).

Якщо перераховані пункти є для вас критичними, тоді варто підшукати інший варіант житла. Гарна екологія, мальовнича природа і тиша мають свою ціну. Це позначається на тому, що ви не зможете за 5 хвилин сходити у магазин або дійти до центру міста. Також прийдеться щодня возити дітей у садок або школу, їздити на роботу, планувати важливі справи із запасом часу.

 

Вас також може зацікавити:

Категорії котеджних містечок та їх характерні риси

У чому різниця між таунхаусом і дуплексом

Як вибрати котеджне містечко для життя

Що вигідніше: готовий котедж або самостійне будівництво будинку?

Чи є суттєва різниця між таунхаусом, котеджем і дуплексом?

В рамках виставки пройде 2-денна конференція, на якій виступлять понад 30 спікерів з більш ніж 20 країн світу
Міжнародна виставка дачного благоустрою та банної індустрії
З 16 по 17 лютого 2022 року у Міжнародному виставковому центрі пройде найбільша виставка нерухомості в Україні