Який дизайн інтер'єру найкраще вибрати для котеджу? 22/07/2019

До списку новин
Який дизайн інтер'єру найкраще вибрати для котеджу?

Усе частіше інвестори стали замислюватися про те, як зберегти гармонію між інтер'єром і екстер'єром котеджу. Більш заможні власники вдаються до допомоги досвідчених дизайнерів, декораторів і будівельників. Однак далеко не в кожного є можливість співпрацювати із класним фахівцем або тратити багато часу на покупку меблів, предметів інтер'єру, будматеріалів і т.д. От чому важливо знати хоча б основні правила того, як обставити заміську нерухомість і забезпечити собі максимальний рівень комфорту.

Сьогодні поговоримо про те, які стилі оформлення підійдуть для оздоблення будинку зі зрубу, шале і традиційного котеджу.

Будинок зі зрубу: переваги матеріалу і варіанти ідеального ремонту

Натуральна текстура дерева вже сама по собі є прикрасою будинку і виглядає чудово. Багато дизайнерів радять зберігати первісну естетику матеріалу, проводячи мінімальне оздоблення стін. Досить законопатити щілини спеціальною сировиною, щоб не було протягів і не проникала жара або холод. Ще можна просочити зруб спеціальним маслом від комах. Звичайно він не має відтінку, але при бажанні власники можуть додати стінам будь-який відтінок від світлого до майже чорного. Це теж стане особливістю інтер'єру.

ТОП-3 інтер'єра для будинку з дерева:

  • Кантрі – в оформленні переважає декор і меблі з дерева, люстри і світильники теж можуть мати дерев'яні елементи. Також для стилю характерне використання текстилю в єдиній колірній гамі або з однаковим малюнком, відтінки звичайно приглушені і витримані в теплій гамі квітів. Ще не обійтися без шкір тварин, картин із зображенням диких звірів і т.д.; 
  • Еко-стиль – іноді цей стиль плутають із кантрі, однак, вони мають зовсім різні підходи до оформлення простору. Так, тут переважає простота і натуральні матеріали. Тільки для еко-стилю характерне використання більш сучасних меблів, велика кількість зелені, світлі тони і незвичайний декор із природних матеріалів; 
  • Прованс – буяє комбінацією великої кількості текстилю, ажурних дерев'яних меблів, кованими елементами і квітковими принтами. Даний стиль максимально наближений до сільських будиночків у Франції або іншій частині Європи, де завжди багато світла, простору і милих елементів.

Шале: стилістичні особливості і підходящі варіанти інтер'єру

Котеджі, зведені по типу шале, поєднують у собі камінь, деревину та великі панорамні вікна. Так що в дизайні важливо відтінити саме ці характерні ознаки будівлі. Оскільки перший і другий поверх виконаний з різних матеріалів, важливо добитися гармонії і вдало об'єднати їх між собою. Перед власниками стоїть завдання вибрати такий стиль для оформлення інтер'єру, який ідеально підходить кожному з перерахованих матеріалів і не буде вибиватися з єдиної концепції.

Цей стиль в екстер'єрі заміської нерухомості прийшов в Україну зі Швейцарії. Там шале використовували в якості дачі або в якості будиночка пастуха. От чому для дизайну вибирають максимально прості стилі, у сучасній інтерпретації активно застосовують незвичайні елементи декору з натуральних матеріалів.

ТОП-3 варіанта інтер'єру для шале:

  • Скандинавський – найкраще в обстановку будинку впишуться відтінки бежевого, сірого, блакитного і зеленого. Від холодного білого кольору в оформленні шале краще відмовитися, тому що відтінок сильно контрастує з натуральним каменем і деревом. Для стилю характерне використання великої кількості світильників, картин з геометричними зображеннями, метеликами, рослинними і тваринами мотивами, а ще повинне бути багато текстилю. Особливо плетених з товстої пряжі пледів і подушок; 
  • Шале – це суміш стилів кантрі, еко та Прованс. Для інтер'єрів у стилі шале характерна наявність каміна, використання глиняного посуду, дерев'яних меблів і текстилю, килимів, незвичайних світильників і стекла. На стінах можуть бути розвішені картини із зображенням тварин або природи. Ще для стилю характерно багато свічників, великої кількості подушок і перегородок з натурального дерева; 
  • Контемпорарі – для сучасних шале найкраще підійде інтер'єр саме у такому стилі. Він є чимсь середнім між оздобленням у стилі хай-тек, мінімалізм і лофт. Для контемпорарі характерна проста і лаконічна обстановка, використання меблів масового виробництва (наприклад, з IKEA), а замість важких штор на вікнах перебувають жалюзі або легкий тюль. Зайві або нефункціональні елементи виключені.

Цегляний котедж: плюси і підходящий дизайн інтер'єру

У власників сучасних цегляних котеджів набагато більше свободи для оформлення внутрішнього приміщення. Їм доступні всі стилі від кантрі і лофт, до скандинавського та шебби-шик. Однак остаточний вибір інтер'єру насамперед буде залежати саме від архітектурної композиції будинку.

Для класичної вілли з арками підійде стиль модерн або класика, ще можна використовувати елементи бароко або готики. Прості будинки з панелей і скла ідеально поєднуються зі стилем хай-тек, мінімалізм або еко. Рідше лаконічні котеджі оздоблюють у стилі поп-арт або бохо, які буяють яскравими фарбами, декором і великою кількістю незвичайних елементів.

А якщо екстер'єр більше схожий на віллу, тоді дизайнери радять зупинити увагу на античності або середземноморському стилі. Для першого характерно вдосталь скульптур, предметів мистецтва, ліпнини, золота і меблів з ніжками. А другий виділяється великою кількістю білого, блакитного, сірого і бежевого відтінків. Також в інтер'єрі проглядається використання морської тематики: якорів, мотузок, плетива і дерев'яних перегородок, пофарбованих білою фарбою.

 

Вас також може зацікавити:

Облаштування прибудинкової території котеджу: інструкція для власників

Котедж у відокремленому місці: проектування і монтаж комунікацій

Різновиди котеджів. Що краще вибрати

Як правильно вибрати котедж для родини: ТОП-5 порад

Заміська нерухомість: переваги та недоліки

В рамках виставки пройде 2-денна конференція, на якій виступлять понад 30 спікерів з більш ніж 20 країн світу
Міжнародна виставка дачного благоустрою та банної індустрії
З 16 по 17 лютого 2022 року у Міжнародному виставковому центрі пройде найбільша виставка нерухомості в Україні