Як зберегти тепло взимку 22/03/2019

До списку новин
Як зберегти тепло взимку

Команда нашого сайту підготувала 5 простих порад як максимально знизити втрати тепла. Зберегти сімейний бюджет та отримати комфортну нерухомість насправді досить просто.

Порада 1. Відмовтеся від дерев'яних вікон

Кращі показники енергоефективності показують винятково металопластикові вікна відомих брендів. Навіть стандартні одно- та двокамерні склопакети зберігають тепло всередині приміщень краще, ныж звичайні дерев'яні вікна. Більшу частину тепла можна зберегти, якщо повністю замінити дерево на сучасні матеріали. Якщо бюджет обмежений, слід закрити всі щілини герметиком або піною. Невеликі щілини з як постійно дує холодне повітря краще закривати ущільнювачем.

Порада 2. Слідкуйте за дверима

Тепло виходить не тільки через вікна, але й видувається протягом через двері. Тому рекомендується при можливості тримати міжкімнатні двері закритими. Також слід утеплити вхідні двері. З під'їзду у квартиру може попадати потік холодного повітря. До того ж гарна шумо- та теплоізоляція забезпечить захист від звуків або запаху з під'їзду. Це особливо актуально для мешканців перших поверхів.

Порада 3. Замініть старі батареї на більш сучасні радіатори

Під час ремонту краще позбутися старих чавунних батарей. Через погану якість води у системі всередині може накопичуватися суттєвий шар іржі. Це прямо впливає на обігрів приміщень. Якщо немає можливості прибрати старі батареї можна скористатися досить хитрим способом збереження тепла. Між стіною і радіатором слід помістити шар відбивача з фольги.

Порада 4. Займіться утепленням балкона або лоджії

Ідеальний варіант – це повністю засклений балкон з використанням двокамерних склопакетів, а також євроблок на кухні або у житловій кімнаті. Але таке рішення занадто дорого обходиться власнику житла. Тому при мінімальному бюджеті слід хоча б засклити балкон з використанням звичайних дерев'яних рам і не відмовлятися від євроблока.

Порада 5. Підверніть штори

У спальнях часто використовують штори із щільного і важкого матеріалу. Вони не просвічуються навіть якщо вікна виходять на сонячну сторону та забезпечують необхідний рівень комфорту. Але при цьому тканина також не пропускає тепло від батарей. Тому під час опалювального сезону рекомендується підвертати штори над радіаторами.

Щоб отримати оптимальну температуру всередині приміщень слід виконати зовнішнє утеплення стін. Вкладені кошти в утеплення мінеральною ватою або пінопластовими панелями повернуться економією на комунальних послугах через 5-7 років.

 

Вас також може зацікавити:

Як і чим краще утеплити приватний будинок

Як знизити оплату за комунальні послуги у котеджі

На чому можуть заощаджувати забудовники при будівництві котеджу

Котедж у відокремленому місці: проектування і монтаж комунікацій

Різновиди котеджів. Що краще вибрати

В рамках виставки пройде 2-денна конференція, на якій виступлять понад 30 спікерів з більш ніж 20 країн світу
Міжнародна виставка дачного благоустрою та банної індустрії
З 16 по 17 лютого 2022 року у Міжнародному виставковому центрі пройде найбільша виставка нерухомості в Україні